Neuvontapiste

Aina on tukea tarjolla

Neuvontapiste on aikuisille maahanmuuttajille suunnattu matalan kynnyksen monikielinen neuvontapiste Helsingin Puotinharjussa. Neuvontapisteellä maahanmuuttajille tarjotaan matalan kynnyksen monikielistä sosiaalineuvontaa sekä sähköisten palveluiden käyttöopastusta- ja tukea.

Neuvontapiste toimii lisäksi jalkautumisalustana muille sosiaalialan palveluntarjoajille; sosiaalipalveluita tuottavat kuntatoimijat, viranomaiset ja järjestötoimijat jalkautuvat neuvontapisteelle tuottamaan omia palveluitaan kohderyhmälle yhdessä Monik ry:n kanssa.

Neuvontapiste on avoinna ma-to ajanvarauksella klo 9-12 ja ilman ajanvarausta klo 12-15 (Covid19-pandemian aikana palvelua vain ajanvarauksella). Neuvontaa annetaan esim. Maahanmuuttovirastoon, sosiaalitukiin, TE-palveluihin, asumiseen, koulutukseen yms. liittyvissä asioissa tukemalla hakemusten täyttämisessä, selitettämällä viranomaisten päätöksiä ja kertomalla suomalaisesta yhteiskunnasta.

Palvelukielinä suomen ja englannin kielten lisäksi ovat somali, arabia ja ranska. Neuvontapisteen toiminta alkoi jo vuonna 2017 ja nykyisenä rahoittajana toimii STEA (2020-2022).

 

 

Hanke on päättynyt 31.12.2022

Saatavuus

Jäikö jokin vielä mietityttämään?

Ota meihin yhteyttä