MONIK RESPECT Oulunkylän liikuntapuistossa la 3.10. klo 15 - 18

 

Jalkapallo ei ole vain peli. Se rakentaa yhteisöjä ja liittää niitä toisiinsa. Tätä todistetaan jälleen lauantaina 3.10. Oulunkylässä, kun Monik ry:n nuoret kohtaavat poliisien joukkueen ja Koskelan sairaalaan avatun vastaanottokeskuksen ToTe Solidar mittaa Ei rasismille! -joukkueen syyskunnon.

Tapahtuman järjestävät 
Monik ryMonik Vantaa ry, Liikkukaa ry ja Ei rasismille! -hanke.

Monik ry on maahanmuuttajataustaisten nuorten järjestö, jonka päärooli on nuorten työllistymisen tukeminen. Intensiivinen vertaistoiminta työpaikkojen löytämiseksi on tuottanut hyviä tuloksia. Se, että huomattava osa toimintaan osallistuneista on todella työllistynyt, saa ainakin osittain selityksensä siitä, että järjestö sitouttaa nuoret toimimaan yhdessä myös vapaa-ajalla. Tässä jalkapallolla on keskeinen rooli, kertoo Adan Mohamed Monik ry:stä.

Tuore esimerkki jalkapallon voimasta ovat uusien turvapaikanhakijoiden sijoittamiseen nopeassa tahdissa perustettujen vastaanottokeskusten joukkueet, joiden käynnistämisessä ja ohjaamisessa ovat olleet aloitteellisia niin perinteikkäät kantasuomalaiset urheiluseurat kuin maahanmuuttajayhteisötkin.

Oulunkylän naapuriin Koskelan sairaalaan majoittuneille turvapaikanhakijoille toimintaa lähti järjestämään Toukolan Teräs, jolta löytyi sopivasti arabiankielisiä pelaaja-aktiiveja toimintaa vetämään. ToTe Solidar -nimen saanut Koskelan joukkue tuli mukaan lauantain tapahtumaan Ei rasismille -hankkeen kutsusta. Janne Reitala ToTen jalkapallojaostosta on todella tyytyväinen. ”Vaikka kutsu Oulunkylän tapahtumaan tuli oikeastaan jo ennen ensimmäisiä treenejä, arvelimme kyllä, että joukkue saadaan kokoon. Toisella viikolla harjoituksissa olikin jo 35 pelaajaa”, Reitala toteaa.

Paikka: Helsingin Oulunkylän liikuntapuiston tekonurmi (Käskynhaltiantien ja Siltavoudintien kulma)

Aikataulu:
15.00 Tervetuliaissanat
15.15 ToTe Solidar - Team Ei rasismille!
16.30 FC Monik - Poliisit
17.45 Palkintojen jako ja päätössanat
18.00 Tapahtuma päättyy

 

Jaa
Go to top